Doar 9% din romani mai au incredere in Parlament si Guvern

Luand in calcul contextul politic actual, BestJobs si-a propus sa analizeze daca peceptia publica vis-a-vis de institutiile nationale si politice, a suferit modificari in ceea ce priveste gradul de credibilitate acordat.

Ultimele sondaje derulate pe BestJobs au urmarit sa masoare gradul de incredere acordat informatiilor provenite din mass-media – cum ar fi ziare, TV, radio – atunci cand vine vorba de prezentarea completa, exacta si corecta a stirilor, dar si in institutiile politice.

Mass-media se afla in topul increderii acordate de cetatenii Romaniei (in mare masura si in foarte mare masura), adunand un total de 19 procente.

La polul opus majoritatea au incredere in mica si foarte mica masura in Guvern (90%), Parlament (95%), Justitie (85%) si Politie (80%). O credibilitate mare sau foarte mare este acordata doar de o mica parte dintre respondenti, Guvern (6%), Parlament (3%), Justitie (11%) si Politie (17%).

Sondajele au fost efectuate la nivel national pe un esantion de 2243 de respondenti, rulate pe pagina de candidati BestJobs in ianuarie 2012. Acestea fac parte dintr-o serie de sondaje BestJobs ce masoara opinia utilizatorilor intr-o varietate de subiecte legate de locul de munca, economie si cariera. Aceste sondaje nu sunt stiintifice si reflecta doar opiniile utilizatorilor.

Publicat in categoria Nou la BestJobs. Salveaza link-ul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>