Angajatilor din Romania le este teama sa ceara o marire de salariu

Un studiu recent derulat de BestJobs.ro arata ca celor mai multi dintre angajatii din Romania le este teama sa ceara mai multi bani, in contextul in care considera ca eforturile depuse la locul de munca nu sunt rasplatite conform asteptarilor.

Astfel, 22% dintre respondenti sustin ca nu au cerut o marire de salariu in ultimele sase luni si le este teama sa poarte astfel de discutii cu superiorul lor direct. Intrebati daca sunt multumiti de actualul nivel salarial, 43% dintre romani sustin ca depun un efort mult prea mare la locul de munca, comparativ cu remuneratia financiara.

La polul opus se afla cei 8% dintre romani care au marturisit ca au primit mai multi bani chiar si fara sa ceara, in timp ce alti 20% si-au infruntat temerile si au cerut o crestere a salariului , fara, insa, prea mult succes.

In ceea ce priveste actualul nivel salarial, 8% dintre cei chestionati sustin ca sunt bine platiti, iar 2% sunt chiar de parere ca primesc mai multi bani decat merita. O mare parte a respondentilor considera, insa, ca salariul este mult prea mic pentru a-i motiva sa fie eficienti la locul de munca.

Totusi, alti 12% dintre romani sunt multumiti de salariu, dar si considera ca muncesc foarte mult pentru banii pe care ii primesc.

In perioada 11-17 octombrie 2012, BestJobs.ro a derulat doua sondaje de opinie pe un esantion de 2.000 de respondenti. Astfel, cei chestionati au trebuit sa raspunda la intrebarile “Sunteti multumiti de actualul nivel salarial?” si “Ati cerut o marire de salariu in ultimele sase luni?”.

Publicat in categoria Comunicate de presa (tag-uri , , ). Salveaza link-ul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>