Aproape 100.000 de aplicari zilnice la joburi si in luna decembrie

In ultima luna a anului 2012 romanii continua sa isi caute un loc de munca cu acelasi interes, in contextul in care numarul aplicarilor la locurile de munca existente in piata se ridica pana la 100.000, in fiecare zi.

Spre finalul anului, cea mai arzatoare dorinta a romanilor pare sa fie in continuare fie schimbarea job-ului, fie gasirea unui loc de munca, ceea ce explica numarul ridicat al aplicarilor la posturile oferite de angajatori. Conform statisticilor BestJobs.ro, lunea este ziua cu cea mai intensa activitate, in timp ce sambata interesul pentru gasirea unui loc de munca se injumatateste. Timpul minim petrecut intre data activarii anuntului pana cand primul candidat aplica la job este de 86 de secunde, media situandu-se la sapte minute.

Pentru ca aplicatia sa aiba cat mai mult succes, candidatii trebuie sa tina cont de anumite aspecte. Astfel, 33% dintre angajatorii chestionati de BestJobs.ro au declarat ca resping CV-urile daca acestea contin greseli gramaticale, in timp ce 36% dintre acestia vor ca CV-urile primite sa fie actualizate. In ceea ce priveste scrisoarea de intentie, 5% dintre angajatori vor sa primeasca numai aplicatii personalizate.

In momentul aplicarii la un job, candidatii trebuie sa ia in considerare criteriile prezentate de angajator in anunt si sa se asigure ca intrunesc cerintele. Totodata, cele mai mari sanse de reusita o au cei care si-au conturat un obiectiv clar in cariera si persevereaza in urmarirea acestuia.

BestJobs.ro este unul dintre principalii jucatori de pe piata muncii, cu o cota parte de 50%. Numarul aplicarilor zilnice la job-urile existente pe site se ridica la aproape 50.000 in luna decembrie 2012, acelasi nivel ridicat inregistrat si in aceeasi perioada a anului trecut. Un candidat poate aplica cu acelasi CV la mai multe locuri de munca.

Publicat in categoria Comunicate de presa (tag-uri , , ). Salveaza link-ul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>