Voi cum ati redacta o scrisoare de intentie folosind cuvintele „cactus”’, „dozator” si „bolovan”?

Daca vreti o cariera in comunicare, o astfel de cerinta nu trebuie sa fie problematica.  Trebuie sa fiti creativ chiar si ad-hoc! Asta au demonstrat studentii de la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, din cadrul Universitatii din Bucuresti la intalnirea cu specialistii BestJobs.ro si reprezentantii Diva Interactive si P&G.

Studentii din anul III, Jurnalism, au aflat ca trebuie sa persevereze in ciuda obstacolelor, ca trebuie sa aiba mereu un obiectiv clar in cariera si ca in meseria pe care si-au ales-o vor trebui sa invete mereu lucruri noi ce nu au facut parte din aria lor curriculara.

De la P&G am invatat ca nu trebuie sa ai experienta pentru a aplica la un post intr-o companie mare, dar si mai mult, ca notiunea de avansare pe treapta ierarhica nu a intrat in sfera arhaismelor. Ulterior,  reprezentantii Diva Interactive au masurat creativitatea si spontaneitatea studentilor printr-un test aparent simplu; acestia au fost invitati sa realizeze o scrisoare de intentie convingatoare, utilizand trei cuvinte mai putin intalnite in astfel de situatii.

Cele mai interesante trei astfel de incercari le-am publicat si noi mai jos. Castigatoarea, autoarea textului cu numarul 1, este asteptata in redactia Diva Hair la o a doua intalnire!

 

Scrisoarea 1:

“Doresc sa ma angajez ca vanzatoare la dozatorul din Pache Protopopescu deoarece sunt indemanatica cu pahare si lichide. Am lucrat in trecut la o sectie de cactusi de la o sera din Buftea si am si experienta in domeniul transportului de bolovani intr-un post detinut timp de un an in provincie. Doresc sa fiu contactata la cortul nr.3 din Parcul Herastrau, asa cum am trecut si in CV”

 Scrisoarea 2:

“Sunt mai enervanta decat un cactus

iar Diva Hair e mai mult decat un produs,

De aceea la voi as lucra.

Sunt sigura ca m-as emancipa!

Am creierul mai mare ca un bolovan,

Mai dau pe la facultate din an in an…

As bea la voi in Redactie suc la dozator:

As lucra la voi pana mor!”

Scrisoarea 3:

“Imi doresc foarte mult postul asta pentru ca e mai rar decat un cactus in Antarctica. Va rog sa ma angajati, promit ca nu o sa zac toata ziua pe langa dozatorul de apa sau dormind ca un bolovan pe scaun in fata laptopului pe care sa joc solitaire”.

 


 

Publicat in categoria Candidati (tag-uri , , , , ). Salveaza link-ul.

One Response to Voi cum ati redacta o scrisoare de intentie folosind cuvintele „cactus”’, „dozator” si „bolovan”?

  1. Pingback: Voi cum ati redacta o scrisoare de intentie folosind cuvintele „cactus”’, „dozator” si „bolovan”? | Asociatia Victimelor Rutiere "Sf.Ioan"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>