Sectorul IT, cel mai ofertant pentru cei care isi cauta un job in Bucuresti, Cluj sau Iasi

Numarul locurilor de munca de pe BestJobs.ro a ajuns, la jumatatea lunii septembrie, la peste 4.500 in toata tara, cele mai ofertante judete fiind Bucuresti, Cluj, Timisoara si Iasi, in timp ce joburile in IT si Vanzari sunt cel mai des intalnite.

In Bucuresti se regasesc aproximativ 45% din totalul joburilor, pe locul intai in topul celor mai ofertante domenii fiind sectorul IT/Telecom, cu peste 600 de locuri de munca, urmat de Vanzari, cu 500 de joburi disponibile. Bucurestenii care isi cauta un job in Finante au de ales toamna aceasta din aproximativ 250 de oferte, majoritatea dintre acestea adresandu-se contabililor cu diferite nivele de experienta.

Pe piata muncii din Cluj – Napoca si Timisoara se regasesc, in parte, peste 500 de joburi, iar domeniile vedeta sunt IT/Telecom, Vanzari si Inginerie. In Cluj se afla in total 85.000 de candidati, iar cei mai multi dintre acestia isi cauta un loc de munca sau au experienta in domeniile Vanzari, Finante si Inginerie. Cei peste 100.000 de timisoreni in cautarea unui job vor sa se angajeze in Vanzari si Inginerie, dar si ca muncitori sau tehnicieni.

Cei care isi cauta un loc de munca in Iasi pot alege din 330 de joburi, dintre care peste 35% in domeniul IT/Telecom. In total, in Iasi sunt 91.000 de candidati inscrisi pe BestJobs.ro, iar 25.000 din acestia isi cauta un job in vanzari si 14.000 in Inginerie. De domeniul IT/Telecom, cel mai ofertant in toata tara, la ora actuala, sunt interesati 9.000 de ieseni.

In ceea ce priveste oferta de locuri de munca in strainatate, dintre cele peste 200 de joburi prezente momentan pe BestJobs.ro, 60 sunt disponibile pentru cei care doresc sa emigreze in Germania, in timp ce alte 40 de oferte sunt pregatite special pentru candidatii interesati de piata muncii din Marea Britanie.

Cele mai ofertante domenii raman si la nivel international IT/Telecom si Vanzari, insa sectorul Serviciilor castiga teren, in contextul in care in sfera horeca se cauta personal atat in Germania si Franta, cat si in Emiratele Arabe Unite sau Italia.

Joburile disponibile pe BestJobs.ro, din orice domeniu de activitate sau zona geografica, se acceseaza cel mai usor prin aplicatia pentru dispozitive mobile, ce poate fi descarcata complet gratuit din iTunes si Google Play. Astfel, orice candidat poate aplica oricand si de oriunde la joburile dorite, fiind primul care isi trimite CV-ul catre compania angajatoare.

Publicat in categoria Candidati (tag-uri , , , , ). Salveaza link-ul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>